Zielona moc limonki w nowym żelu do mycia naczyń w zmywarkach

Ekologiczny żel do mycia naczyń w zmywarkach z portfolio marki Frosch stworzony na bazie wyciągu z limonki to skuteczny i bardzo wygodny sposób na radzenia sobie z zabrudzeniami. Produkt ten to idealne rozwiązanie stworzone dla mistrzów kuchennych porządków.

Naturalne czyszczenie i perfekcyjne rezultaty

Jak wiadomo wygląd serwowanych dań zależy nie tylko od ich smaku, ale także od jakości i czystości naczyń na których je podajemy. Dlatego też od dzisiaj w kuchni każdej perfekcyjnej Pani i Pana domu, którym zależy na doskonałych efektach sprzątania, powinien znaleźć się nowy żel marki Frosch. Unikatowa formuła środka zapewnia czystość naczyń we wszystkich zakamarkach sprawiając, że są idealnie czyste i lśniące. Skład Limonkowego żelu do mycia naczyń w zmywarkach oparty jest na bazie naturalnych składników, m.in. wyciągu z limonki, który pozostawia świeży i cytrusowy zapach. Produkt doskonale radzi sobie z tłuszczem, nadaje połysk i zapobiega powstawaniu kamienia, a dzięki wybielającym właściwością cytrusów poradzi sobie także z trudno usuwalnymi osadami.

Jedyny ekologiczny żel przeznaczony do zmywarek

Limonkowy żel oparty na składzie przyjaznym środowisku gwarantuje naturalne i bezpieczne zmywanie bez szkodliwych i niebezpiecznych dla zdrowia substancji chemicznych. Sok z limonki to naturalny zabójca bakterii o silnym działaniu przeciwbakteryjnym. Kompleksowa ochrona all in 1 czyści już w 45'C oszczędzając energię elektryczną, a opakowanie starcza na 26 myć. Produkt może być stosowany we wszystkich typach zmywarek automatycznych dostępnych na rynku.

Marka Frosch po raz kolejny wykorzystała działanie cytrusów, które doskonale sprawdza się także w żelu do mycia naczyń w zmywarkach. Środek ten dzięki właściwościom soku z limonki w połączeniu z naturalnymi enzymami rozpuszczającymi tłuszcze czy białko skutecznie czyści a naturalny skład gwarantuje bezpieczeństwo użytkowania.” – mówi
dr dermatolog Anita Tarajkowska-Olejnik, ekspert marki Frosch.

Na ekologiczną linię produktów czyszczących do zmywarek marki Frosch składają się:

Frosch
Tabletki do zmywarek na bazie sody w samorozpuszczalnej folii, opakowanie 30 tabletek. Sugerowana cena detaliczna 24,15 pln.

Frosch
Limonkowy żel do mycia naczyń w zmywarkach, 650 ml.
Sugerowana cena detaliczna 24,99 pln.

Frosch
Nabłyszczacz do zmywarek na bazie bioalkoholu, 750 ml.
Sugerowana cena detaliczna 13,55 pln.

Filozofia marki Frosch bazuje na szczególnej trosce o naszą planetę i przyszłe pokolenia. Na każdym etapie produkcji firma dba o to, by w jak najmniejszym stopniu ingerować w środowisko naturalne, stale szukając nowatorskich rozwiązań ekologicznych. Proekologiczna strategia marki Frosch określana jest przez „9 punktów ekologii”, które definiują stosunek jaki firma przykłada do ochrony środowiska naturalnego. Potwierdzeniem najwyższej odpowiedzialności środowiskowej są także liczne certyfikaty, w tym Ecolabel EU, EMAS czy ostatnie wyróżnienie Cradle to Cradle. Marka Frosch to jedna z niewielu marek na rynku preparatów chemii gospodarczej oferujących ekologiczne środki czyszczące, które oparte są na naturalnych składnikach roślinnych i mineralnych.
Dystrybutorem produktów marki Frosch jest firma Werner & Mertz Delta Polska Sp. z o.o. – filia producenta marki Frosch w Polsce.

FROSCH_LIMONKOWY_Z_EL_DO_MYCIA_NACZYN__W_ZMYWARKACH_650_ML.jpg

FROSCH_NAB_YSZCZACZ_DO_ZMYWAREK.jpg

FROSCH_TABLETKI_DO_ZMYWAREK_SODA.jpg

FROSCH_LIMONKOWY_Z_EL_DO_MYCIA_NACZYN__W_ZMYWARKACH_650_ML.png

Moc naturalnej limonki w płynie do mycia naczyń Frosch

Ekologiczny produkt do mycia naczyń stworzony na bazie wyciągu z limonki to idealny kompan codziennego zmywania i pogromca zabrudzeń naszych naczyń. Ten bezpieczny, zarówno dla naszych dłoni, jak i otoczenia preparat jest skutecznym rozwiązaniem dla tych, dla których czystość w kuchni jest równie ważna, jak wybór produktów nieszkodliwych dla środowiska naturalnego.