Bądź eko na wiosnę z nowością marki Frosch!

Ocet to bardzo dobrze znany i skuteczny środek do czyszczenia kuchni i łazienki, który chętnie używany był przez nasze babcie i mamy m.in. do mycia szyb i nadawania połysku szklanym powierzchniom. Marka Frosch opracowała płyn oparty na tym naturalnym składniku. Frosch Octowy środek usuwający kamień to doskonały preparat, dzięki któremu pozbędziemy się kamienia i smug z mydła oraz wody, dbając jednocześnie o środowisko naturalne.

Tradycja od zawsze bliższa naturze

Formuła nowego środka oparta jest na bazie octu i kwasu cytrynowego. Płyn jest nie tylko skuteczny, ale także bezpieczny dla domowników i środowiska naturalnego. W naszych domach składnik ten był często stosowany do czyszczenia powierzchni w łazience, z którymi radził sobie doskonale, a co bardzo ważne nie powodował alergii i podrażnień skóry. Octowy środek usuwający kamień doskonale sprawdzi się także przy usuwaniu tłustych zabrudzeń z powierzchni kuchennych. Wystarczą dwie nakrętki płynu, zamkniętego w poręcznej butelce z rączką na 5 litrów wody, aby skutecznie poradzić sobie z porządkami w całym domu. Octowy środek zapewnia naturalną i bezpieczną czystość i połysk.

W okresie wiosennych porządków pacjenci szczególnie często przychodzą do mojego gabinetu z egzemą skóry dłoni wywołaną kontaktem z chemicznymi środkami czyszczącymi. – mówi dr dermatolog Anita Tarajkowska-Olejnik, ekspert marki Frosch. Narażeni są na wysuszające działanie podrażniających preparatów do zwalczania osadów z kamienia czy płynów do mycia okien. W składzie octowego płynu do czyszczenia mamy odpowiednio dobrane składniki aktywne, takie jak kwas octowy. Bardzo ważnym jest by wybierać produkty sprawdzone w kontakcie ze skórą, bezpieczne i oparte w większości składu o aktywne substancje pochodzenia naturalnego - dodaje ekspert.

Bądź eko!

Ekologiczny środek został odznaczony certyfikatem EU EcoLabel, oficjalnym europejskim wyróżnieniem przyznawanym produktom o ograniczonym poziomie wpływu na środowisko. Zawarte w nim składniki są biodegradowalne, a po zużyciu każdą butelkę można na nowo przetworzyć.

Sugerowana cena detaliczna: 8,50 pln

O marce Frosch
Proekologiczna strategia marki Frosch określana jest przez „9 punktów ekologii”, które definiują stosunek jaki firma przykłada do ochrony środowiska naturalnego. Potwierdzeniem najwyższej odpowiedzialności środowiskowej są także liczne certyfikaty, w tym Ecolabel EU, EMAS.

Dystrybutorem produktów marki  Frosch jest firma Werner & Mertz Delta Polska Sp. z o.o. – filia producenta marki Frosch w Polsce.  Więcej informacji: www.frosch.pl.

Anita_Tarajkowska-Olejnik.JPG

logo_frosch_druk_spady_plain.pdf

pdf | 289 KB

FROSCH_OCTOWY_SILNY_S_RODEK_USUWAJA_CY_KAMIEN__1000_ML.png

FROSCH_OCTOWY_SILNY_S_RODEK_USUWAJA_CY_KAMIEN__1000_ML.jpg

Frosch_9_punktow_ekologii.pdf

pdf | 346 KB

Marka Frosch i wzorcowe rozwiązania ekologiczne na rzecz realizacji idei zrównoważonego rozwoju

Firma Werner & Metrz, właściciel marki Frosch, to producent ekologicznych środków do czyszczenia i pielęgnacji domu, który zwraca szczególną uwagę na ich wpływ na środowisko naturalne, dbając o jego ochronę.