Świętuj 20-lecie marki Frosch w CH Manufaktura w Łodzi

Już w niedzielę 22 października, w godzinach od 10:00 do 21:00 do Centrum Handlowym Manufaktura w Łodzi odbędzie się coroczny event Frosch EcoDay, który ma na celu promocję proekologicznych zachowań na co dzień. W tym roku marka Frosch obchodzi 20-lat na polskim rynku.

Ekologiczny event dla całej rodziny
Celem akcji Frosch EcoDay jest uświadomienie Polakom, że nawet drobne zmiany codziennych przyzwyczajeń mają pozytywny wpływ na otaczające nas środowisko. Podczas wydarzenia obecna będzie dermatolog dr Anita Tarajkowska-Olejnik - ekspert marki Frosch, która udzielać będzie bezpłatnych porad dermatologicznych, wyjaśniając jak dbając o czystość naszego domu równocześnie zadbać o bezpieczeństwo delikatnej skóry dłoni. Na odwiedzających stoisko Frosch EcoDay czekać będzie wiele atrakcji m.in. specjalne warsztaty EKOZABAWKI - ZRÓB JE SAM. Zajęcia będa miały za zadanie skupienie się na rozwoju dziecięcej wyobraźni, nauce kreatywnego myślenia oraz poznania pojęcia recyclingu. Ekologiczną zabawę dopełni zielona fotobudka w której odwiedzający będą mogli zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie. Podczas wydarzenia zaplanowano również konkursy dla najlepszych eko-rodzin, w których nagrodami będą produkty marki Frosch.
Od 20 lat na polskim rynku
Od początku obecności na polskim rynku, środki do czyszczenia z wizerunkiem charakterystycznej żabki cieszą się sympatią i zaufaniem klientów. Polscy konsumenci coraz chętniej stawiają na prowadzenie swojego gospodarstwa domowego w zgodzie z naturą. Wybór ekologicznych środków czyszcząco-pielęgnujących marki Frosch, zapewnia bezpieczeństwo naszej planecie, czystość domu oraz ochronę bliskich przed szkodliwymi substancjami. W portfolio marki Frosch znajdują się następujące grupy produktów: uniwersalne oraz specjalistyczne środki czyszczące (m.in. spray do kabin prysznicowych, do szyb, do kuchni i do toalet), środki do mycia naczyń (w tym płyny, koncentraty, balsamy, środki do zmywarek), środki do czyszczenia toalet, detergenty do prania (w tym skoncentrowane proszki, płyny, koncentraty do płukania) oraz linia Frosch Baby (środki do prania dla dzieci oraz do czyszczenia akcesoriów dziecięcych).

Znamy eko sposób na czyste okna! Marka Frosch zadba o to, aby jesienne porządki były ekologiczne, skuteczne i oszczędne!

Okien nie należy myć w słoneczne dni, ponieważ przez zbyt szybkie wysychanie istnieje większe ryzyko pozostawienia smug na szybie. Unikajmy również mroźnej pogody, gdyż szkło jest wtedy delikatniejsze, bardziej kruche i może pękać. Postawmy na pochmurny, aczkolwiek suchy dzień. Polska, złota jesień to doskonały czas na zadbanie o przejrzystość okien, dzięki czemu będziemy mogli cieszyć się widokiem kolorowych drzew i wpadającymi do naszych domów promieniami słońca.

Siła naturalnej formuły w nowości marki Frosch - Mydło Marsylskie Uniwersalny Środek Czyszczący

Marka Frosch bazuje na naturalnych i ekologicznych składnikach. Tym razem skład opiera się na popularnym mydle marsylskim, które od wieków jest niezawodnym sposobem na nieskazitelnie czyste i pachnące powierzchnie.