Idea zrównoważonego rozwoju marki Frosch
Marka Frosch i jej filozofia to szczególna troska o przyszłe pokolenia. Poprzez całościowe podejście do zagadnienia związanego z ekologiczną postawą, marka na każdym etapie produkcji dba o to, by w jak najmniejszym stopniu ingerować w środowisko. Oszczędza surowce i przetwarza je ponownie. Wizja Frosch to działania mające na uwadze delikatny ekosystem planety i jej ograniczone zasoby. Celem jest upewnienie się, że wszystkie aktywności mają pozytywny wpływ na zdrowie człowieka (w szczególności dzieci). Dlatego też marka Frosch kieruje się w swoim działaniu zasadami, które od lat wyznaczają jej podejście do otaczającego świata. „9 punktów ekologii” stanowi wartości, które wdrażane są na wszystkich płaszczyznach działalności.
Frosch - siła płynąca z natury
Składy wszystkich produktów marki Frosch opracowywane są zgodnie z najwyższą jakością oraz spełnianiem restrykcyjnych norm środowiskowych. Do ich wytworzenia wykorzystywane są naturalne substancje pochodzenia roślinnego i mineralnego. Tradycyjne środki czystości często zawierają surfaktanty na bazie ropy naftowej. Frosch natomiast stawia na odnawialne źródła roślinnych takich jak np. olej rzepakowy. Są to surowce w 100% objęte certyfikatami RSPO “Book & Claim”, potwierdzającymi zrównoważony charakter ich pozyskania.
Od 20 lat na polskim rynku
Od początku obecności na polskim rynku, środki do czyszczenia z wizerunkiem charakterystycznej żabki cieszą się sympatią i zaufaniem klientów. Polscy konsumenci coraz chętniej stawiają na prowadzenie swojego gospodarstwa domowego w zgodzie z naturą. Wybór ekologicznych środków czyszcząco-pielęgnujących marki Frosch, zapewnia bezpieczeństwo naszej planecie, czystość domu oraz ochronę bliskich przed szkodliwymi substancjami. W portfolio marki Frosch znajdują się następujące grupy produktów: uniwersalne oraz specjalistyczne środki czyszczące (m.in. spray do kabin prysznicowych, do szyb, do kuchni i do toalet), środki do mycia naczyń (w tym płyny, koncentraty, balsamy, środki do zmywarek), środki do czyszczenia toalet, detergenty do prania (w tym skoncentrowane proszki, płyny, koncentraty do płukania) oraz linia Frosch Baby (środki do prania dla dzieci oraz do czyszczenia akcesoriów dziecięcych).
9 punktów ekologii
1. Formuła "Zielonej Siły" zawierająca naturalne składniki aktywne intensyfikuje właściwości czyszcząco-pielęgnujące.
2. Użycie związków powierzchniowo czynnych pochodzenia roślinnego o wysokiej i szybkiej biodegradacji.
3. Maksymalnie przyjazne dla skóry rąk, testowane dermatologicznie receptury, zminimalizowany udział delikatnych środków konserwujących i starannie dobrane substancje zapachowe lub całkowita rezygnacja z nich.
4. Produkty nie zawierają fosforanów, boaranów, fromaldehydu, EDTA i związków halogenoorganicznych.
5. Mniejsze obciążenie środowiska dzięki ograniczeniu stosowania materiałów opakowaniowych oraz nowoczesnemu wykorzystywaniu materiałów pochodzących z recyklingu i do recyklingu przeznaczonych.
6. Produkty wegańskie, bez składników pochodzenia zwierzęcego.
7. Trwała energooszczędna produkcja w miejscach wytwarzania, których zarządzanie ekologią posiada certyfikaty EMAS, ISO 50001 i A.I.S.E.
8. Wykorzystanie własnej instalacji uzdatniania wody, aby wypełnić najwyższe standardy higieny podczas produkcji oraz zagwarantować jak najwyższy stopień wstępnej obróbki ścieków.
9. Ponad 30 lat doświadczenia w rozwoju i produkcji przyjaznych dla środowiska środków czystości.

Znamy eko sposób na czyste okna! Marka Frosch zadba o to, aby jesienne porządki były ekologiczne, skuteczne i oszczędne!

Okien nie należy myć w słoneczne dni, ponieważ przez zbyt szybkie wysychanie istnieje większe ryzyko pozostawienia smug na szybie. Unikajmy również mroźnej pogody, gdyż szkło jest wtedy delikatniejsze, bardziej kruche i może pękać. Postawmy na pochmurny, aczkolwiek suchy dzień. Polska, złota jesień to doskonały czas na zadbanie o przejrzystość okien, dzięki czemu będziemy mogli cieszyć się widokiem kolorowych drzew i wpadającymi do naszych domów promieniami słońca.
Świętuj 20-lecie marki Frosch w CH Manufaktura w Łodzi

Już w niedzielę 22 października, w godzinach od 10:00 do 21:00 do Centrum Handlowym Manufaktura w Łodzi odbędzie się coroczny event Frosch EcoDay, który ma na celu promocję proekologicznych zachowań na co dzień. W tym roku marka Frosch obchodzi 20-lat na polskim rynku.

Siła naturalnej formuły w nowości marki Frosch - Mydło Marsylskie Uniwersalny Środek Czyszczący

Marka Frosch bazuje na naturalnych i ekologicznych składnikach. Tym razem skład opiera się na popularnym mydle marsylskim, które od wieków jest niezawodnym sposobem na nieskazitelnie czyste i pachnące powierzchnie.

Świętuj 20-lecie marki Frosch w CH Manufaktura w Łodzi