Frosch - wybór matek

Ekologiczne wybory to cała gama rytuałów i zachowań takich jak kupowanie zdrowej i nieprzetworzonej żywności, segregacja śmieci, oszczędzanie wody i energii. Dbając o środowisko i naszych najbliższych nie zapominajmy także o wyborze ekologicznych środków czyszcząco-pielęgnujących, których formuła oparta jest na naturalnych składnikach. Zapewniamy wówczas bezpieczeństwo naszej planecie, czystość domu oraz chronimy bliskich przed szkodliwymi substancjami
Żabka Frosch pomaga eko-matkom

Z okazji Dnia Matki na rynku pojawiły się dwa produkty w nowej limitowanej odsłonie graficznej: Frosch Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń i Frosch Aloesowy Płyn do Mycia Naczyń. Rysunkowe obrazki z żabką Frosch mają za zadanie przekazać ideę marki i nawiązać do reklamy telewizyjnej. “Nie ma dnia pośród domowych obowiązków bez mycia naczyń, a tym bardziej w przypadku obecności małych dzieci, potrzebujących specjalnych zasad utrzymania higieny. Używane do mycia płyny, będą bardziej bezpieczne, gdy będą zawierały składniki pochodzenia naturalnego, w tym wyciągi z roślin o działaniach przeciwzapalnych i łagodzących. Skóra dłoni dzięki temu ma zminimalizowane ryzyko podrażnień, a obowiązki domowe, choć wielokrotnie wykonywanie w ciągu dnia są tylko ‘czystą przyjemnością’ ” - przyznaje dr dermatolog Anita Tarajkowska-Olejnik, ekspert marki Frosch.
Skuteczne zmywanie naczyń i pielęgnacja dłoni

W codziennym życiu często myjemy naczynia, co sprawia, że skóra naszych dłoni może ulec wysuszeniu. Marka Frosch opracowała dwie wyjątkowe formuły, które przez lata zdobyły wiernych klientów - Frosch Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń i Frosch Aloesowy Płyn do Mycia Naczyń. Ich składy oparte są na wyciągu z aromatycznych malin i delikatnego aloesu. Produkty skutecznie usuwają tłuszcz i brud, dbając o skórę naszych dłoni i odpowiednie nawilżenie.
Frosch Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń<br>pojemność: 500 ml<br>sugerowana cena detaliczna: 6,59 zł

Frosch Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń
pojemność: 500 ml
sugerowana cena detaliczna: 6,59 zł

Frosch Aloesowy Płyn do Mycia Naczyń<br>pojemność: 500 ml<br>cena: 6,59 zł

Frosch Aloesowy Płyn do Mycia Naczyń
pojemność: 500 ml
cena: 6,59 zł

Eko-siła naturalnych składników

Z dbałości o czystość i środowisko, a także bezpieczeństwo dla skóry dzieci i dorosłych, marka Frosch stworzyła produkty bazujące na składnikach naturalnych, takich jak np. rumianek i migdały. Wszystkie produkty oferowane przez markę Frosch wyróżniają się wieloma eko-certyfikatami oraz wyjątkowo szybką i wysoką biodegradacją. Opakowania powstają z materiałów z recyklingu i można je ponownie przetworzyć.

Siła naturalnej formuły w nowości marki Frosch - Mydło Marsylskie Uniwersalny Środek Czyszczący

Marka Frosch bazuje na naturalnych i ekologicznych składnikach. Tym razem skład opiera się na popularnym mydle marsylskim, które od wieków jest niezawodnym sposobem na nieskazitelnie czyste i pachnące powierzchnie.
Producent marki Frosch dba o morza i oceany!

Na polskim rynku pojawił się Frosch Cytrynowy Balsam do Mycia Naczyń, którego opakowanie wykonane jest w 100% z plastiku z odzysku i nie zawiera mikroplastiku.
Malinowe Święta w Twoim domu

Święta to przyjemne zapachy: choinka, pierniki, barszcz, makowiec czy chrupiący karp, które przywołują na myśl rodzinne, ciepłe wnętrza, czas spotkań i pysznych dań. Jednak każda przyjemność kiedyś się kończy, a po magicznej Wigilii trzeba powrócić do codzienności. Zarówno przygotowania do tych rodzinnych uroczystości, jak i sprzątanie po niej jest zwykle przykrym obowiązkiem, niezwiązanym z wyjątkowym świątecznym nastrojem. Nie musi jednak tak być! Marka Frosch wprowadziła Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń, preparat o doskonałym działaniu, niezwykle przyjemnym zapachu i idealnie wpasowującym się w klimat Świąt.