Frosch - wybór matek

Ekologiczne wybory to cała gama rytuałów i zachowań takich jak kupowanie zdrowej i nieprzetworzonej żywności, segregacja śmieci, oszczędzanie wody i energii. Dbając o środowisko i naszych najbliższych nie zapominajmy także o wyborze ekologicznych środków czyszcząco-pielęgnujących, których formuła oparta jest na naturalnych składnikach. Zapewniamy wówczas bezpieczeństwo naszej planecie, czystość domu oraz chronimy bliskich przed szkodliwymi substancjami
Żabka Frosch pomaga eko-matkom

Z okazji Dnia Matki na rynku pojawiły się dwa produkty w nowej limitowanej odsłonie graficznej: Frosch Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń i Frosch Aloesowy Płyn do Mycia Naczyń. Rysunkowe obrazki z żabką Frosch mają za zadanie przekazać ideę marki i nawiązać do reklamy telewizyjnej. “Nie ma dnia pośród domowych obowiązków bez mycia naczyń, a tym bardziej w przypadku obecności małych dzieci, potrzebujących specjalnych zasad utrzymania higieny. Używane do mycia płyny, będą bardziej bezpieczne, gdy będą zawierały składniki pochodzenia naturalnego, w tym wyciągi z roślin o działaniach przeciwzapalnych i łagodzących. Skóra dłoni dzięki temu ma zminimalizowane ryzyko podrażnień, a obowiązki domowe, choć wielokrotnie wykonywanie w ciągu dnia są tylko ‘czystą przyjemnością’ ” - przyznaje dr dermatolog Anita Tarajkowska-Olejnik, ekspert marki Frosch.
Skuteczne zmywanie naczyń i pielęgnacja dłoni

W codziennym życiu często myjemy naczynia, co sprawia, że skóra naszych dłoni może ulec wysuszeniu. Marka Frosch opracowała dwie wyjątkowe formuły, które przez lata zdobyły wiernych klientów - Frosch Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń i Frosch Aloesowy Płyn do Mycia Naczyń. Ich składy oparte są na wyciągu z aromatycznych malin i delikatnego aloesu. Produkty skutecznie usuwają tłuszcz i brud, dbając o skórę naszych dłoni i odpowiednie nawilżenie.
Frosch Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń<br>pojemność: 500 ml<br>sugerowana cena detaliczna: 6,59 zł

Frosch Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń
pojemność: 500 ml
sugerowana cena detaliczna: 6,59 zł

Frosch Aloesowy Płyn do Mycia Naczyń<br>pojemność: 500 ml<br>cena: 6,59 zł

Frosch Aloesowy Płyn do Mycia Naczyń
pojemność: 500 ml
cena: 6,59 zł

Eko-siła naturalnych składników

Z dbałości o czystość i środowisko, a także bezpieczeństwo dla skóry dzieci i dorosłych, marka Frosch stworzyła produkty bazujące na składnikach naturalnych, takich jak np. rumianek i migdały. Wszystkie produkty oferowane przez markę Frosch wyróżniają się wieloma eko-certyfikatami oraz wyjątkowo szybką i wysoką biodegradacją. Opakowania powstają z materiałów z recyklingu i można je ponownie przetworzyć.

Znamy eko sposób na czyste okna! Marka Frosch zadba o to, aby jesienne porządki były ekologiczne, skuteczne i oszczędne!

Okien nie należy myć w słoneczne dni, ponieważ przez zbyt szybkie wysychanie istnieje większe ryzyko pozostawienia smug na szybie. Unikajmy również mroźnej pogody, gdyż szkło jest wtedy delikatniejsze, bardziej kruche i może pękać. Postawmy na pochmurny, aczkolwiek suchy dzień. Polska, złota jesień to doskonały czas na zadbanie o przejrzystość okien, dzięki czemu będziemy mogli cieszyć się widokiem kolorowych drzew i wpadającymi do naszych domów promieniami słońca.
Świętuj 20-lecie marki Frosch w CH Manufaktura w Łodzi

Już w niedzielę 22 października, w godzinach od 10:00 do 21:00 do Centrum Handlowym Manufaktura w Łodzi odbędzie się coroczny event Frosch EcoDay, który ma na celu promocję proekologicznych zachowań na co dzień. W tym roku marka Frosch obchodzi 20-lat na polskim rynku.

Siła naturalnej formuły w nowości marki Frosch - Mydło Marsylskie Uniwersalny Środek Czyszczący

Marka Frosch bazuje na naturalnych i ekologicznych składnikach. Tym razem skład opiera się na popularnym mydle marsylskim, które od wieków jest niezawodnym sposobem na nieskazitelnie czyste i pachnące powierzchnie.