Malinowe Święta w Twoim domu

Święta to przyjemne zapachy: choinka, pierniki, barszcz, makowiec czy chrupiący karp, które przywołują na myśl rodzinne, ciepłe wnętrza, czas spotkań i pysznych dań. Jednak każda przyjemność kiedyś się kończy, a po magicznej Wigilii trzeba powrócić do codzienności. Zarówno przygotowania do tych rodzinnych uroczystości, jak i sprzątanie po niej jest zwykle przykrym obowiązkiem, niezwiązanym z wyjątkowym świątecznym nastrojem. Nie musi jednak tak być! Marka Frosch wprowadziła Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń, preparat o doskonałym działaniu, niezwykle przyjemnym zapachu i idealnie wpasowującym się w klimat Świąt.

Maliny to skarbnica  witamin oraz substancji mineralnych m.in. żelaza, potasu, magnezu oraz wapnia. Od wieków doceniano właściwości przeciwgorączkowe, przeciwzapalne oraz przeciwbakteryjne zawarte w jej owocach. Maliny to nie tylko słodycz, ale też kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, salicylowy), pektyny, czy antocyjany. Składniki te, zawarte zarówno w owocach jak i liściach pozytywnie wpływają na nasz organizm. Znane są także zbawienne i niezwykle relaksujące właściwości aromaterapeutyczne tej rośliny.

Receptura koncentratu, opracowana przez laboratorium marki Frosch bazuje na naturalnych składnikach, co zapewnia delikatność działania i szacunek dla środowiska. Formuła, dzięki wykorzystywaniu łagodnych dla skóry preparatów zapewnia ochronę dla narażonych na przesuszenie lub zniszczenie dłoni.

Potwierdza to ekspert marki Frosch dr dermatolog Anita Tarajkowska-Olejnik: „Niezwykle ważne dla zdrowia skóry dłoni mającej ciągły kontakt z różnymi środkami myjącymi i czyszczącymi jest skład i bezpieczeństwo tych produktów. Istotne jest to, by składniki i ich pochodzenie były przebadane ze względu na możliwość wywołania uciążliwych i nawrotowych alergii skórnych i podrażnień. Pacjenci z objawami świądu, zaczerwienienia, pękania i łuszczenia dłoni powinni mieć wykonane diagnostyczne testy skórne, by wiedzieć jakie substancje chemiczne ich uczulają oraz móc świadomie wybierać produkty przebadane, oparte w dużej mierze na naturalnych składnikach - bezpieczne dla skóry rąk.”

Warto dodać, że wszystkie produkty oferowane przez markę Frosch wyróżniają się wieloma eko-certyfikatami, oraz wyjątkowo szybką i wysoką biodegradacją. Idealne proporcje bezpiecznych produktów użytych przy produkcji płynu, zapewniają jego skuteczność. Już kropla preparatu gwarantuje lśniącą czystość naczyń. Wydajność Malinowego Koncentrat do Mycia Naczyń jest jego dużym atutem, jednak to co cieszy konsumentów to jego wyjątkowe walory zapachowe. Pierwsze skojarzenia nasuwają na myśl parujący kubek ciepłej herbaty z domowym sokiem z malin, lub łubiankę pełną tego słodkiego owocu.

Naturalne aromaty zawarte w płynie umilą każde zmywanie oraz sprzątanie. Szczególnie teraz, gdy za oknem chłód, a w kuchni czeka na nas wiele przedświątecznych wyzwań, dodajmy sobie tą malutką przyjemność, wspominając ciepłe letnie dni.

Sugerowana cena detaliczna: 6,49 pln
W ofercie marki Frosch obok szerokiej linii płynów i balsamów do zmywania naczyń znajdziemy również Frosch Sodowy koncentrat do mycia naczyń o pojemności 500 ml.

Filozofia marki Frosch bazuje na szczególnej trosce o naszą planetę i przyszłe pokolenia. Na każdym etapie produkcji firma dba o to, by w jak najmniejszym stopniu ingerować w środowisko naturalne, stale szukając nowatorskich rozwiązań ekologicznych. Proekologiczna strategia marki Frosch określana jest przez „9 punktów ekologii”, które definiują stosunek jaki firma przykłada do ochrony środowiska naturalnego. Potwierdzeniem najwyższej odpowiedzialności środowiskowej są także liczne certyfikaty, w tym Ecolabel EU, EMAS czy ostatnie wyróżnienie Cradle to Cradle.
Marka Frosch to jedna z niewielu marek na rynku preparatów chemii gospodarczej oferujących ekologiczne środki czyszczące, które oparte są na naturalnych składnikach roślinnych i mineralnych.Dystrybutorem produktów marki  Frosch jest firma Werner & Mertz Delta Polska Sp. z o.o. – filia producenta marki Frosch w Polsce.
FROSCH_MALINOWY_KONCENTRAT_DO_NACZYN__-_PRODUKT_ROKU_2016.png

FROSCH_MALINOWY_KONCENTRAT_DO_NACZYN__-_PRODUKT_ROKU_2016.png

Anita_Tarajkowska-Olejnik.JPG

Grozi nam katastrofa ekologiczna?

Niemal 80 procent odpadów plastikowych zanieczyszczających morza pochodzi z niezabezpieczonych wysypisk śmieci. Szacuje się, że co roku ok. 20 mln ton plastikowych opakowań, trafia do oceanów i niszczy środowisko. Takie działanie może doprowadzić do katastrofy ekologicznej.