Ekologiczna sobota z Frosch EcoDay w CH Manufaktura!

Już w sobotę 26 listopada, w godzinach od 10:00 do 22:00 do CH Manufaktura zawita zielona ekipa Frosch EcoDay - wyjątkowej akcji, która ma na celu promocję proekologicznych zachowań na co dzień. O bogaty program edukacyjny warsztatów dla rodzin w zadba firma Werner&Mertz Delta Polska Sp. z o.o. - dystrybutor ekologicznych środków do czyszczenia i pielęgnacji domu marki Frosch.

Celem akcji Frosch EcoDay jest uświadomienie Polakom, że nawet drobne zmiany codziennych przyzwyczajeń mają pozytywny wpływ na otaczające nas środowisko. Podczas wydarzenia obecna będzie dermatolog dr Anita Tarajkowska-Olejnik - ekspert marki Frosch, która udzielać będzie bezpłatnych porad dermatologicznych, wyjaśniając jak dbając o czystość naszego domu równocześnie zadbać o bezpieczeństwo delikatnej skóry dłoni.

Na odwiedzających stoisko Frosch EcoDay czekać będzie wiele atrakcji m.in. specjalne warsztaty EKOZABAWKI - ZRÓB JE SAM. Dzieci pod okiem animatorów będą samodzielnie przygotowywać wyjątkowe i pomysłowe zabawki, takie jak pudełka i bileciki na prezenty, zwierzątka z rolek, czy kolorowe grzechotki z zakrętek od butelek. Zajęcia będa miały za zadanie skupienie się na rozwoju dziecięcej wyobraźni, nauce kreatywnego myślenia oraz poznania pojęcia recyclingu.

Ekologiczną zabawę dopełni szaleństwo w eko-basenie i żabkowej fotobudzie, w której goście będą mieli możliwośc zrobić sobie pamiątkowe zdjęcia. Podczas wydarzenia zaplanowano również konkursy dla najlepszych eko-rodzin, w których nagrodami będą produkty marki Frosch.

W programie:
Warsztaty dla dzieci - EKOZABAWKI - ZRÓB JE SAM
Gry i konkursy z nagrodami dla dzieci i rodzin
Pamiątkowe zdjęcia z fotobudki

godz. 14:30 i 16:30
Konkursy dla rodzin z nagrodami

godz. 1​2:00 - 1​6:00
Dyżur Specjalisty Dermatologa - Pani Dr Anity Tarajkowskiej-Olejnik

Filozofia marki Frosch bazuje na szczególnej trosce o naszą planetę i przyszłe pokolenia. Na każdym etapie produkcji firma dba o to, by w jak najmniejszym stopniu ingerować w środowisko naturalne, stale szukając nowatorskich rozwiązań ekologicznych. Proekologiczna strategia marki Frosch określana jest przez „9 punktów ekologii”, które definiują stosunek jaki firma przykłada do ochrony środowiska naturalnego. Potwierdzeniem najwyższej odpowiedzialności środowiskowej są także liczne certyfikaty, w tym Ecolabel EU, EMAS czy ostatnie wyróżnienie Cradle to Cradle.
Marka Frosch to jedna z niewielu marek na rynku preparatów chemii gospodarczej oferujących ekologiczne środki czyszczące, które oparte są na naturalnych składnikach roślinnych i mineralnych.

Dystrybutorem produktów marki Frosch jest firma Werner & Mertz Delta Polska Sp. z o.o. – filia producenta marki Frosch w Polsce.

Frosch_EcoDay_4.JPG

Frosch_EcoDay_2.JPG

Frosch_EcoDay_6.JPG

Frosch_EcoDay.JPG

Anita_Tarajkowska-Olejnik.JPG

Frosch_EcoDay_3.JPG

Frosch_EcoDay_7.JPG

Frosch_EcoDay_5.JPG

Malinowe Święta w Twoim domu

Święta to przyjemne zapachy: choinka, pierniki, barszcz, makowiec czy chrupiący karp, które przywołują na myśl rodzinne, ciepłe wnętrza, czas spotkań i pysznych dań. Jednak każda przyjemność kiedyś się kończy, a po magicznej Wigilii trzeba powrócić do codzienności. Zarówno przygotowania do tych rodzinnych uroczystości, jak i sprzątanie po niej jest zwykle przykrym obowiązkiem, niezwiązanym z wyjątkowym świątecznym nastrojem. Nie musi jednak tak być! Marka Frosch wprowadziła Malinowy Koncentrat do Mycia Naczyń, preparat o doskonałym działaniu, niezwykle przyjemnym zapachu i idealnie wpasowującym się w klimat Świąt.