Moc naturalnej limonki w płynie do mycia naczyń Frosch

Ekologiczny produkt do mycia naczyń stworzony na bazie wyciągu z limonki to idealny kompan codziennego zmywania i pogromca zabrudzeń naszych naczyń. Ten bezpieczny, zarówno dla naszych dłoni, jak i otoczenia preparat jest skutecznym rozwiązaniem dla tych, dla których czystość w kuchni jest równie ważna, jak wybór produktów nieszkodliwych dla środowiska naturalnego.

Perfekcyjne i bezpieczne zmywanie
Zmywanie i szorowanie piętrzących się naczyń to częsty powód frustracji i zmęczenia. Gdy dodać do tego coraz większą społeczną świadomość szkodliwości detergentów, może okazać się, że ta zwykła i konieczna czynność staje się naszą codzienną bolączką. Jednak specjaliści Frosch wychodzą naprzeciw potrzebom wymagających konsumentów i zmieniającego się rynku.

- Poszukiwanie skutecznie działającego a jednocześnie nieszkodzącego skórze dłoni płynu do mycia naczyń to prawdziwe wyzwanie. Konieczność zastosowania w nich substancji emulgujących szybko tłuszcze, składników pianotwórczych czy rozpuszczających zaschnięty brud sprawia, że bywają drażniące dla skóry i wywołują alergiczne zmiany skórne. Rozwiązaniem jest zastosowanie składników pochodzenia naturalnego i ograniczeniu do minimum substancji powierzchniowo czynnych o właściwościach myjących. Stosowanie ekologicznych płynów minimalizuje ryzyko podrażnień oraz zapewnia bezpieczeństwo i komfort codziennych prac domowych – mówi dr dermatolog Anita Tarajkowska-Olejnik, ekspert marki Frosch.

Zielona moc cytrusów
Siłą marki jest bazowanie na bezpiecznych, zatwierdzonych licznymi certyfikatami składnikach, które choć delikatne, są niezwykle skuteczne. Odpowiednio wyselekcjonowane komponenty płynu do mycia naczyń sprawiają, że produkt doskonale radzi sobie z tłuszczem a dzięki wybielającym właściwościom cytrusów także z trudno usuwalnymi osadami. Unikalna formuła środka zapewnia czystość naczyń a wyciąg z limonki sprawia, że zmywaniu towarzyszy świeży i cytrusowy zapach. Limonkowy sok to także naturalny zabójca bakterii o silnym działaniu przeciwbakteryjnym i rozpuszczającym tłuszcze.

Frosch Limonkowy Płyn do mycia naczyń, pojemność 750 ml.
Sugerowana cena detaliczna 7 pln.

Filozofia marki Frosch bazuje na szczególnej trosce o naszą planetę i przyszłe pokolenia. Na każdym etapie produkcji firma dba o to, by w jak najmniejszym stopniu ingerować w środowisko naturalne, stale szukając nowatorskich rozwiązań ekologicznych. Proekologiczna strategia marki Frosch określana jest przez „9 punktów ekologii”, które definiują stosunek jaki firma przykłada do ochrony środowiska naturalnego. Potwierdzeniem najwyższej odpowiedzialności środowiskowej są także liczne certyfikaty, w tym Ecolabel EU, EMAS czy ostatnie wyróżnienie Cradle to Cradle.
Marka Frosch to jedna z niewielu marek na rynku preparatów chemii gospodarczej oferujących ekologiczne środki czyszczące, które oparte są na naturalnych składnikach roślinnych i mineralnych.

Dystrybutorem produktów marki Frosch jest firma Werner & Mertz Delta Polska Sp. z o.o. – filia producenta marki Frosch w Polsce.

Anita_Tarajkowska-Olejnik.JPG

FROSCH_LIMONKOWY_P_YN_DO_ZMYWANIA.jpg

Ekologiczna sobota z Frosch EcoDay w CH Manufaktura!

Już w sobotę 26 listopada, w godzinach od 10:00 do 22:00 do CH Manufaktura zawita zielona ekipa Frosch EcoDay - wyjątkowej akcji, która ma na celu promocję proekologicznych zachowań na co dzień. O bogaty program edukacyjny warsztatów dla rodzin w zadba firma Werner&Mertz Delta Polska Sp. z o.o. - dystrybutor ekologicznych środków do czyszczenia i pielęgnacji domu marki Frosch.